Εμπειρία στον Προσκυνηματικό Τουρισμό

Το τουριστικό μας γραφείο με παράδοση στο χώρο του θρησκευτικού τουρισμού προσφέρει μια ευρεία κάμα επιλογών για τους τουρίστες-προσκυνητές. Συνεργαζόμενο με πολλούς θρησκευτικούς φορείς και λόγω των άριστων σχέσεων που διατηρεί με πολλά μοναστήρια ανά την Ελλάδα αναζητεί και βρίσκει τον άριστο προορισμό για κάθε γκρούπ προσκυνητών.
Θρησκευτικές εκδρομές διοργανώνονται καθόλη τη διάρκεια του έτους. Ενδεικτικά αναφέρονται προορισμοί όπως η Παναγία της Τήνου, Η Παναγιά Σουμελά στη Μακεδονία, Η Παναγία Μαλεβή στην Πελλοπόνησο, ο Άγιος Σπυρίδωνας στην Κέρκυρα, ο Άγιος Νεκτάριος στην Αίγινα,κ.α.

Ο θρησκευτικός τουρισμός  είναι μια εναλλακτική μορφή τουρισμού

Πηγάζει από την ανάγκη των πιστών να γνωρίσουν τη μεγαλοπρέπεια της πίστης τους και να έρθουν πιο κοντά στη θρησκεία τους. Αυτή η ανάγκη και αναζήτηση των πιστών έχει αποτελέσει εδώ και δεκάδες χρονιά τον κύριο λόγο επίσκεψης σε συγκεκριμένους προορισμούς. Τι συμβαίνει όμως με το θρησκευτικό τουρισμό στην Ελλάδα; Ποιοι προορισμοί γνωρίζουν άνθιση κυρίως λόγω των πιστών που έρχονται  να επισκεφτούν τα θρησκευτικά μνημεία της χώρας μας;

Θρησκευτικός Τουρισμός &Ελλάδα

Ο θρησκευτικός τουρισμός υπάγεται στην κατηγορία του εναλλακτικού τουρισμού. Η ελληνική κοινωνία χαρακτηρίζεται για τη θρησκευτικότητα, τη βαθιά πίστη και αφοσίωση στο Θεό για δυο χιλιάδες χρόνια, διατηρώντας τις αρχές της Ορθοδοξίας.

Χιλιάδες βυζαντινές εκκλησίες, αμέτρητα εκκλησάκια, μοναστήρια, μονές και τοποθεσίες για ιερό προσκύνημα είναι μερικά από τα στοιχεία που προκαλούν δέος στους επισκέπτες του θρησκευτικού τουρισμού της Ελλάδας.

Η σύνδεση με την κουλτούρα του τόπου και την τέχνη της εποχής είναι ακόμα ένας σημαντικός λόγος που παρακινεί τους τουρίστες να επισκέπτουν τα ιερά αξιοθέατα. Τα έργα τέχνης της Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής περιόδου, τα ψηφιδωτά, οι τοιχογραφίες, οι εικόνες καθώς και άλλα θρησκευτικά μνημεία ελκύουν κάθε χρόνο το ενδιαφέρον χιλιάδων τουριστών. Μερικοί από τους λόγους του ενδιαφέροντος τους είναι η βαθύτερη γνώση των παραδόσεων, του πολιτισμού και η σύνδεση της τέχνης με τη θρησκεία.

Προφίλ του Επισκέπτη
Η πλειοψηφία του θρησκευτικού τουρισμού στην Ελλάδα προέρχεται από το εσωτερικό, ενώ τα τελευταία χρόνια αυξάνονται οι επισκέπτες από τις χώρες του εξωτερικού, κυρίως από τις ορθόδοξες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Από ηλιακής πλευράς υπερτερούν σε ποσοστά οι σχετικά μεγάλες ηλικίες.